- Tepkiler
- 3.742
Bugün elimden geldiğince Phpbb forum siteleri nasıl yapılır resimli olarak ayrıntılı bir şekilde sıfırdan anlatmaya çalışacağım.
Öncelikle bu kurulum için:
Bedava bir web site sağlayıcısına üye olmamız,
Bir web site alan adı almamız,
Daha sonra bir veri tabanı oluşturmamız,
Sitemizi hosta yani website sağlayıcısına yüklememiz,
Son olarak da web sitemizin kurulumunu yapmamız gerekecek.
Şimdi bu ana başlıkları adım adım detaylarıyla incelemeye başlayalım:
1. Bedava bir web site sağlayıcısına üye olmak:
İnternette pek çok sayıda ücretsiz web site sağlayıcısı mevcut, ben rastgele https://infinityfree.net sitesinde nasıl bir site kurulur’u anlatacağım ama asıl bilinmesi gereken şey sitemizi kurarken gerekli olan bilgilerdir, çünkü her sitede bu bilgilerin işleniş şekli, girildiği yerler, arabirimler farklı olabilir, o yüzden gerekli olan ana bilgilerin neler olduğu ve bu bilgileri nasıl adlandırıldığını bilirsek sitelerdeki farklılıklar çok da önemli olmayacaktır.
Site ingilizce dilinde olduğu için bize gereken yerleri Türkçe'leştirdim.
Önce resimde gördüğünüz Sign up now (şimdi üye ol) butonuna basıyoruz.
Daha sonra karşımıza bir kayıt sayfası geliyor orada gerekli olan mail adresimizi ve şifremizi giriyor, Create new account (yeni hesap yarat) butonuna basıyoruz, şifremiz ve mail adresimizden oluşan bu üyelik bilgilerimizi bir kenara yazmayı unutmuyoruz, ileride gerekecekler.
Buraya kadar sitemize üye olmuş olduk, artık alan adımızı/site adımızı almaya başlayabiliriz.
Öncelikle bu kurulum için:
Bedava bir web site sağlayıcısına üye olmamız,
Bir web site alan adı almamız,
Daha sonra bir veri tabanı oluşturmamız,
Sitemizi hosta yani website sağlayıcısına yüklememiz,
Son olarak da web sitemizin kurulumunu yapmamız gerekecek.
Şimdi bu ana başlıkları adım adım detaylarıyla incelemeye başlayalım:
1. Bedava bir web site sağlayıcısına üye olmak:
İnternette pek çok sayıda ücretsiz web site sağlayıcısı mevcut, ben rastgele https://infinityfree.net sitesinde nasıl bir site kurulur’u anlatacağım ama asıl bilinmesi gereken şey sitemizi kurarken gerekli olan bilgilerdir, çünkü her sitede bu bilgilerin işleniş şekli, girildiği yerler, arabirimler farklı olabilir, o yüzden gerekli olan ana bilgilerin neler olduğu ve bu bilgileri nasıl adlandırıldığını bilirsek sitelerdeki farklılıklar çok da önemli olmayacaktır.
Site ingilizce dilinde olduğu için bize gereken yerleri Türkçe'leştirdim.
Önce resimde gördüğünüz Sign up now (şimdi üye ol) butonuna basıyoruz.

Daha sonra karşımıza bir kayıt sayfası geliyor orada gerekli olan mail adresimizi ve şifremizi giriyor, Create new account (yeni hesap yarat) butonuna basıyoruz, şifremiz ve mail adresimizden oluşan bu üyelik bilgilerimizi bir kenara yazmayı unutmuyoruz, ileride gerekecekler.

Buraya kadar sitemize üye olmuş olduk, artık alan adımızı/site adımızı almaya başlayabiliriz.