İlk olarak Forumlar sekmesinden kategori ve forumları nasıl oluşturacağımızı görelim, yeni kurulmuş sitede forumlar sekmesi aşağıda Resim1'de görüldüğü gibidir.
Şimdi öncelikle kategorilerimizi oluşturalım bunun için ilk iş varsayılan olarak yaratılmış ''your first category'' ismindeki kategorinin ismini kendimize göre uygun bir kategori ismiyle değiştirmekle başlayalım, bunun için sağ üst köşedeki yeşil çark simgesine tıklıyoruz ve karşımıza gelen Resim2'deki ekranda Forum adı karşılığında görünen your first categori ismini değiştiriyoruz, ben kategori ismimizi Resim2 deki gibi Kategori 1 olarak değiştirip gönder butonuna basıyorum bu işlemi yaptıktan sonra forumlar sekmemiz Resim 3 de görüldüğü gibi oluyor,
Şimdi artık istediğimiz kadar kategori açabiliriz ama ilk kategoriyi varolan bir kategorinin ismini değiştirerek oluşturmuştuk bir tane de en baştan kendimiz oluşturalım, bunun için bu defa sağ üstte yeni forum oluştur butonuna basıyoruz karşımıza varsayılan olarak aşağıdaki resim1 de gördüğümüz ekran geliyor.
Bize bu ekrandaki ilk 4 alan lâzım, Resim2'de görüldüğü gibi önce ilk sıradaki Forum tipi açılır listesini Kategori olarak seçiyoruz, bir altındaki ''Ana Forum'' alanını kategori oluşturduğumuz için boş bırakıyoruz çünkü oluşturduğumuz kategorinin kendisi kaynak olacak zaten, üçüncü sıradaki İzinleri şuradan kopyala kısmındaki açılır listeden ilk oluşturduğumuz ''kategori 1''i seçiyoruz ki izinlerimiz aynı olsun, ''Forum Adı'' alanına da kategori ismimizi yazıyoruz, ben Kategori 2 dedim.
Son olarak gönder butununa bastığımızda forumlar sekmemiz Resim 3'de görüldüğü gibi oluyor, artık 2 adet kategorimiz oldu, daha sonra forumlarımızı bu ana kategorilerin içerisinde oluşturacağız, kategorilerimizi oluşturduk ancak bu kategorilere forumlar bağlamadıkça görünür olmayacaktır
Artık aynı şekilde istediğimiz kadar kategori oluşturabiliriz, her oluşturduğumuz kategoride ''izinleri şuradan kopyala'' kısmında ilk oluşturduğumuz kategoriyi seçelim.
