Merhaba gençlik dönemlerimizde 21 sayı 3 set olarak oynuyorduk bu oyun kuralı ne zaman değişti yoksa biz kafamıza göremi oynuyormuşuk? Bununla alakalı yazı bulamadım...Yazalım dedi ki:
Masa tenisi bir set, 11 sayıda biter. Masa tenisinde toplam 3 set vardır. Her sette 11 sayıyı bulan, o seti kazanmış sayılır.
Bir sette 10 -10 gibi bir beraberlik söz konusu olduğunda, set uzar ve taraflardan biri iki farklı kazanıncaya kadar sürer.
Tatar dedi ki:
Merhaba gençlik dönemlerimizde 21 sayı 3 set olarak oynuyorduk bu oyun kuralı ne zaman değişti yoksa biz kafamıza göremi oynuyormuşuk? Bununla alakalı yazı bulamadım...
Yazalım dedi ki:
Hayır siz doğru hatırlıyorsunuz, yabancı kaynaklardan araştırdım ben de. 2001'e kadar dediğiniz gibi 21 sayı üzerinden oynanıyormuş ama ITTF (Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu) o tarihten sonra 11 sayı olarak belirlemiş:
![]()
HistoryofTableTennis - International Table Tennis Federation
Like many other sports, Table Tennis began as a mild social diversion. It was probably played with improvised equipment in England, during the last quarter of the 19th century. Though Table Tennis evolved, along with Badminton and Lawn Tennis, from the ancient game of Tennis (also known as Jeu...www.ittf.com