Horoz dövüşünde bir tabir vardı şımdi hatırlayamadım ama, horoz karşısındaki horoza bir kez yenildiğinde ondan güçlü bile olsa hep yenilir, o eşiği aşamazmış, ben de bir kez buna benzer bir duruma şahit olmuştum, bir gün pencereden bakıyordum bir kaç çocuk bir apartmanın giriş kapısının önündeki boşlukta konuşuyor şakalaşıyorlardı, sıradan bir durumdu, derken çocuklardan biri kendisinden epey büyük olan çocuğun yüzüne öyle okkalı iki yumruk attı ki sesi bana kadar geldi, hatta burnu kanamıştı inanamamıştım fakat o çocuk süt dökmüş kedi gibi oradan ayrıldı en ufak bir tepki vermediği gibi tek bir söz bile söylemedi benim bile içim acıdı, çok gurur kırıcı gelmişti bana. Birisi olsun olsun 9-10 yaşında diğeri de 12-13 yaşında vardı
Bunun analizi üzerinde uzun uzun düşünmüş bir türlü açıklama getirememiştim, bir çok sebebi olabilir güçlü de olsan haksızlığının bilincinde olmak mıydı, hiç başına gelmediği için gücünün farkında olmamak kendine güvenmemek mi, yoksa vurursa ona zarar vereceğini düşünmek mi ya da gerçekten korkmak mıydı hiç bilemedim ama anlatamadığım bir hisse kapılmıştım o an, sanki bana vurulmuş gibi gelmiş gururum incinmişti, belki çocuğun kendisinden küçük biri karşısında duyduğu utanç öfkesinden önce gelmiş oradan uzaklaşmıştı hiç bilinmez.