Soğuk Zincir Taşıma Nedir? Nasıl Gönderilir?

Soğuk zincir taşıma, soğuk ya da diğer bir deyişle dondurulmuş olan gıdaların özel soğutucu hava filtreleri bulunan soğuk kamyonlarda taşınması anlamına gelmektedir. Uygun muhafaza ve taşınma koşullarını sağlayan taşıma biçimi olarak da tanımlanmaktadır. Günümüzde oldukça kullanılan ve hatta ilaç taşıma sektöründe bile kullanılan bir taşıma biçimidir.

Bu şekilde bir taşıma yapmanın adımları; dondurulmuş gıdalar, üretim tesislerinde uygun koşullarda soğutulmaktadır. Buradan yukarıda bahsedilen kamyonlara aktarılmaktadır. Daha sonra nakliye edilen depoya ürünler boşaltılmaktadır. Bu durum soğuk zincir taşımanın temel adımları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Soğuk Zincir Kargo Nasıl Gönderilir?

Soğuk zincir kargo için öncelikli olarak yapılması gereken şey doğru paketlemedir. Yani öncelik soğutmak değiş, sıcaktan korumaktır. Doğru paketleme yapılmadığı taktirde ürünleriniz kesinlikle kullanılamaz hale gelecektir. Ayrıca bozulabilir ürünler için kargoda kullanılan ambalajların da kullanılması gerekmektedir.

Özel bir ısı gerektiren kolilerin üzerinde gereken derece kesinlikle yazmalıdır. Aynı zamanda kargoya koymadan önce jel dondurucular kullanmak da oldukça mantıklı olacaktır. Bu şekilde kullanım gerçekleştiğinde kargoda herhangi bir sıkıntı çıkmadan tüketiciye teslim edilmiş olacaktır. Fakat özel olarak kargonuzun hızlı gitmesi gerektiğini belirmenizde de yarar bulunmaktadır. Kesinlikle kargo firmaları ile konuşarak nasıl gönderim yapmanız gerektiğini öğrenmeniz gerekmektedir.

Kargolarda Soğutucu Var Mı?

Kargolarda soğutucu bulmak genellikle zordur. Soğutucu bulunan kargo firmasını özel olarak aramak gerekmektedir. Ya da gönderdiğiniz kargonun içine özel soğutucuları kendinizin koyması gerekmektedir. Bozulabilir gıdalar için kargoların çok fazla yapabilecek seçenekleri bulunmamaktadır. Fakat bu tip durumlar için yine de bazı kargo firmalarına sorarak özel olarak bilgi almak gerekmektedir.

Gıda Soğuk Zincir Kaç Derece?

Gıda soğuk zincir derecesi gönderilen ürüne göre farklılık göstermektedir. Bazı durumlarda -18 gibi dondurucular kullanılırken bazılarında 6 derece gibi dondurucular kullanılmaktadır. Bu sebeple gönderilen ürünün ne kadar soğuk kalması gerektiği oldukça önemlidir. Bir dondurma için -18 ideal bir dereceyken, bir ayran için de 6 derece oldukça idealdir. Fakat bunun tam tersi olduğunda istenmeyen sonuçlar çıkarak ürünlerin bozulması yaşanabilmektedir.

Yorum Yaz